Mistä tunnistat hyvin tehdyn verkkosivun?

28.05.2020

Mistä tunnistat hyvin tehdyn verkkosivun? Monella yrittäjällä ja yrityksellä ei aina tule mieleen se, että verkkosivu on yrityksen käyntikortti ja nykyaikana monesti ensimmäinen kosketus asiakkaaseen, ellei lasketa sosiaalista mediaa ja muita kanavia, missä yritys mahdollisesti näkyy. Yrityksen verkkosivu on yhä edelleen kuitenkin se ensimmäinen asia, minkä potentiaalinen kuluttaja tai asiakas etsii käsiinsä, kun hän etsii yritystä verkosta.

Tässä kirjoituksessa haluankin käydä muutaman tärkeän asian läpi ja kertoa tarkemmin, mistä tunnistat hyvin tehdyn verkkosivun.

Nopeus

Hidastelevat nettiyhteydet, ruuhkat, liian hitaasti tippuva kahvi ja kaiken päälle vielä ne sivut, jotka eivät tunnu latautuvan. Mikäpä ihmistä turhauttaisi enemmän kuin se, että sivusto ei lataudu riittävän nopeasti. Jos sivut ovat hitaat katoavat potentiaaliset kävijät ja asiakkaat pian aivan muille sivustoille. Tästä syystä sivuston latausnopeudella on väliä, ja on erityisen tärkeää, että sivustot latautuvat nopeasti ja vaivattomasti hitaammillakin yhteyksillä. Kevyet, nopeasti latautuvat ja optimoidut verkkosivut tulisi olla jokaisen yrityksen ylpeyden aihe.

Löydettävyys

Jos sivustosi ei löydy, niin onko sitä edes olemassa? Valitettavan moni luulee yhä edelleen, että kun sivusto on valmis ja se on isketty verkkoon, niin kaikki halukkaat löytävät sen. Valitettavasti asia ei kuitenkaan näin ole. Jotta ihmiset löytävät sivustollesi, tulee siellä olla otettuna huomioon myös hakukoneoptimointi. Hakukoneoptimoinnin avulla varmistat, että sivustosi löytyy käytetyimmistä hakukoneista ja potentiaaliset käyttäjät sekä asiakkaat löytävät myös yrityksesi. Myös digimainonta on nykypäivänä tärkeä osa yrityksen löydettävyyttä, ja jokaisen yrityksen tulisikin vähintään kokeilla sitä parantaakseen näkyvyyttään.

Käytettävyys

Teitkö maailman upeimmat sivut, mutta asiakkaat eivät lähetä viestiä ja katoavat saman tein laskeuduttuaan sivustollesi? Mitä ilmeisemmin sivustollasi on ongelmia käytettävyyden kanssa. Mitä helpompi sivusto on käyttää ja ymmärtää, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ihmiset myös menevät syvemmälle sivustollasi ja tekevät siellä haluttuja asioita. Käytettävyyden kannalta onkin tärkeää, että sivustolla käytetään oikeanlaista grafiikkaa, animaatioita ja ”Call To Action” -toimintoja ohjaamaan käyttäjää eteenpäin.

Visuaalisuus

Jos verkkosivuston visuaalinen ilme ei vastaa yrityksen muuta ilmettä, voi se nopeasti hämmentää potentiaalista asiakasta ja laittaa hänet miettimään, tulikohan hän nyt varmasti oikealle sivustolle. Liian tylsä ja vanhan näköinen sivusto taas ajaa asiakkaan nopeasti kilpailijalle, koska sivusto ei tällöin herätä luottamusta. Onkin siis erityisen tärkeää, että sivusto on modernin näköinen ja tuntuinen. Parhaiten visuaalisesti näyttävän ja toimivan sivuston saat tilattua alan ammattilaisilta.

Turvallisuus

Turvallisuudesta puhutaan paljon, mutta kuinka moni osaa ottaa sen todellisuudessa huomioon? Käyttäjätiedot ja data on nykypäivänä lähes yhtä arvokasta kuin kulta tai öljy ellei jopa joissain tapauksissa arvokkaampaakin. Tästä syystä onkin tärkeää aina tietää, mitä sivustolleen on asentamassa tai tekemässä. Verkkosivut eivät ole enää vain staattisia ”Moro vaan sullekin!”-kortteja, joissa on tekstiä ja yrityksen logo lätkäistynä johonkin kulmaan, vaan kokonaisia palveluja, joissa käsitellään joskus hyvinkin arkaluontoista tietoa. Tästä syystä onkin hyvä kääntyä aina ammattilaisen puoleen, kun on hankkimassa uutta verkkosivustoa, jotta voi olla varma, että sivuston tietoturva on kunnossa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaankin todeta, että hyvää verkkosivustoa ei rakenneta vain yhdestä tai kahdesta palasesta, vaan se on kokonaisuuksien summa. Varmista siis, että yllä luetellut viisi asiaa ovat sivustollasi kunnossa.

Jos kaipaat verkkosivullesi toteuttajaa tai sivuston päivitystä, suosittelen ottamaan yhteyttä meihin Mainostoimisto Aatteella. Kurkkaa lisätietoa verkkosivut-palvelustamme tai ota yhteyttä-sivulta, niin lähdetään toteuttamaan sinullekin nopeat, hakukoneoptimoidut, helppokäyttöiset, visuaaliset ja turvalliset verkkosivut.