Sami Mikkonen

GRAPHIC DESIGNER

Sami on kasvanut kynä ja sivellin kädessä. Piirtäen kaiken, mitä on ympärillään nähnyt ja kokenut. Kuvaamataidon opettajat olivat haltioissaan ja ylä-asteella kehottivatkin hakemaan kuvallisen ilmaisun linjalle. Siellä heräsi ymmärrys siitä, miten taide ja tarkoitus lyövät kättä graafisessa suunnittelussa. Koulun aikana löytyivät myös samanhenkiset piirit konemusiikin parista ja dj-työ yökerhomaailmassa sekä live-esitysten parissa. Sami ystävineen järjesti tapahtumia ja oppi samalla markkinoimaan niitä.

Uteliaisuus ja uusien taitojen kehittäminen on Samin intohimo. Se on vienyt Voionmaan elokuvakouluun, josta tarttui mukaan osaaminen liikkuvan kuvan ohjaamiseen, kuvaamiseen ja valaisuun. Sekä puolivahingossa kiinnostus vanhoihin filmikameroihin ja valokuvaukseen syvemminkin. Filmikuvaus johti digitaalisen valokuvanäyttelyn ja erilaisten projektien syntyyn. Graafinen suunnittelu on kuitenkin kulkenut kaikessa mukana, ja Sami onkin suunnitellut kaikkea mahdollista paitaprinteistä levynkansiin ja verkkosivuista kokonaisiin visuaalisiin ilmeisiin.

Suunnittelijana Sami nauttii uudistamisesta, tuoreista näkökulmista sekä vahvoista väreistä ja linjoista. Vaikka suuri osa suunnittelun kohteista nykyään onkin digitaalista, on hän erittäin kiinnostunut materiaaleista, painotekniikoista ja niiden mahdollisuuksista. Taitavana valokuvaajana hänellä on kokemusta niin dokumentaarisesta kuin henkilö- ja tuotekuvauksesta. Vapaa-aikaansa Sami viettää vinyylilevyjen, videopelien ja moottoriajonevojen parissa.