Siiri Savolainen

WEB DEVELOPER

Kipinän ulkoasujen tekemiseen Siiri sai ollessaan vasta kuudennella luokalla. Oli uskomatonta, kuinka vain otsikkokuvalla ja taustakuvaa toistamalla repeat-y:n avulla pystyi luomaan jotain uutta ja upeaa. Ennen kuin Siiri löysi oman alansa, hän oli varma, että haluaa opiskella journalistiikkaa! Tai historiaa. Tai ranskaa. Mitä milloinkin. Mutta kun hän vihdoin ymmärsi, että myös ulkoasujen tekemistä pystyi opiskelemaan, olivat tulevaisuuden suunnitelmat sillä selvät. Tampereen ammattikorkeakouluun Siiri lähti vuonna 2015 opiskelemaan modernien ulkoasujen suunnittelua ja koodaamista, ja joulukuussa 2018 hän sai tietojenkäsittelyn tradenomin paperit käteensä.

Ranskasta puheen ollen, kielet ovat aina olleet Siirin intohimo. Hän osaa alkeet muun muassa ruotsista, espanjasta, seesharpista, seeplusplussasta, Javasta, Pythonista ja Rubystä. Olio-ohjelmointia hän opetteli PHP:llä, joka on vakiinnuttanut paikkansa myös WordPress-sivujen toteutuksessa. Kielet kiinnostavat Siiriä siksi, että hän ymmärtää, mistä ihmiset ympärillään puhuvat ja että pystyy kommunikoimaan niin muiden ihmisten kuin ohjelmienkin kanssa.

Työntekijänä Siiri on optimistinen ja positiivinen. Hän uskoo, että jos jokin asia ei vielä luonnistu, täytyy sen eteen tehdä töitä. Toisten enemmän, toisten vähemmän, mutta tärkeintä on aito halu oppia. Ja sitä Siiriltä löytyy! Hän haluaa vaikuttaa työn laatuun ja olla mukana kehittämässä uutta, minkä vuoksi antaa mielellään mielipiteen asiasta kuin asiasta.

Tietojenkäsittely on ala, jossa täytyy jatkuvasti tiedostaa uusimmat menetelmät, kielet ja softat pärjätäkseen kilpailijoille. Myös verkkosivuja toteuttaessa jatkuva lisäosien, uusimpien päivitysten ja vaihtoehtoisten menetelmien tutkiminen sekä tietysti itsensä kehittäminen ovat avainasemassa toimivien ja turvallisten sivustojen luomiseen. Verkkosivujen lisäksi Siiri on kiinnostunut tietoturvasta, ja hän haastaa jatkuvasti itseään kehittymään myös digimarkkinoinnin saralla. Lisäksi Siiri on erityisen kiinnostunut käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta ja kokee, että se on yksi hänen vahvimmista puolistaan it-asiantuntijana.