Pyrintö sen kun porskuttaa Korisliigan sarjakakkosena! Vaikka hartia meinasi jo kastua 1.puoliajan lopulla, Pyrintö vyörytti niukkaakin niukemman pistevoiton Lapuan Kobrista 95-93 (34-51). Taisteluvoitto ”siipipelistä” maistuu takuulla erityisen hyvältä.

1. neljännes
Kobrat aloitti ottelun terävästi. Se hyökkäsi määrätietoisesti, sijoittui fiksusti ja heitti hyvin.
Alkuun saatiin heti esimakua mitä herkkua tuleman pitää, kun mielenkiintoisin taistelupari Pyrinnön Marcus Lewis ja Kobrien Anthony Gaines jr. kävivät molemmat lyömässä komeat donkit.
Sitten aika nopeasti Kobrat alkoi viedä ottelua. Välillä se piti kuin pilkkanaan Pyrinnön puolustusta.
Kobrien kapellimestari Antto Nikkarinen toimitti pallon aina sinne mihin pitikin. Tamperelaisittain hyvin tuttu sanonta, alun perin kai Raimo Helmisestä lausuttu: ”Taitopelaajalla ei ole koskaan kiire” pitää paikkansa edelleen. Nikkarisen hyökkäyspeli näytti helpolta ja hän sai joukkuekaverinsa kukoistamaan. Oman korinteon kanssa viime peleissä tuskaillut Pussihukat-kasvatti viimeisteli ottelun avauspisteensä jo ensimmäisellä minuutilla ja saavutti ottelun aikana tupla-tuplan 18 pistettä / 11 syöttöä. Alussa Nikkarisen syötöistä nautti eniten Jordan Loveridge (14/2) joka tykitti jo 1. jaksolla 3 kolmosta.
Pyrintö joutui sananmukaisesti roikkumaan pelissä mukana. 9 minuutin pelin jälkeen Valtteri Leppänen nosti tilanteeksi 14-21. Leppänen sai tänään lisää peliaikaa, koska Pyrintö joutui otteluun ilman Tomas Pihlajamäkeä. Hyvin Honsun kasvatti lisäminuuttinsa käyttikin.
Kobrat kuitenkin ensimmäiselle tauolle 16-24 johdossa.

2. neljännes
Lassi Kilpinen toi jälleen aktiivisuutta puolustukseen ja röyhkeyttä hyökkäykseen. Takamies haki 2 riistoa jakson alkuun ja löi kipinää niin, että joukkueen olisi luullut syttyvän, mutta tänään Pyrintö ei saanut mitään helposti. Jo reilun minuutin pelin jälkeen Kobrat karkasi 17-30 johtoon ja päävalmentaja Miikka Sopanen otti joukkueensa penkille neuvonpitoon. Aikalisän jälkeen Justus Kilpinen loi lohtua kolmosellaan, mutta Remu Raitanen vastasi heti toiseen päähän. Kobrat johti sitkeästi 15 pisteen tietämillä ja katsomossa oltiin vähän ymmällään, kun Pyrinnön heitot kolisivat rautoihin. Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan kolmoset 3/14 kun vierasjoukkue osui Pyynikin koreihin kuin omiinsa: 10/23.
Kysymys ei kuitenkaan ollut pyrintöläisten yhtäkkiä kadonneesta heittotaidosta tai huonosta tuurista, vaan prosentit olivat suoraa seurausta kenttätapahtumista. Kun Pyrintö oli puolustuksessa koko ajan takaa-ajaja, juoksi kaikkiin tilanteisiin myöhässä, kuin perässä seuraten, Kobrat sai parempia ja haluamiaan heittoja. Niin se sai myös aloitteen omassa puolustuspelissään, sillä Pyrintö joutui aloittamaan hyökkäykset liian usein omalta päätyrajalta eikä päässyt omalle vahvuusalueelleen, juoksemaan kenttää.
Kobrilla oli 1.puoliajalla vain 4 menetystä ja levypallot se voitti 18-24.
Taukojohto 34-51 Lapualaisille oli siis täysin ansaittu.

Katso tästä pelivideo: